Kursinfo om Webbutveckling

Välkommen

Detta är en hemsida som kommer visa vad som finns att förvänta sig hos webbutveckling kursen på österänggymnasiet. Vi har jobbat med detta i 6 veckor och denna webbplatsen ska ge dig en bättre bild av vad som kan göras av en nybörjare.

Webbutveckling är en samlingsterm för allt runtomkring uppbyggnaden av en webbplats. uppbyggnaden sker genom att en eller flera personer skriver in kod i ett program(exempelvis Brackets) som kan läsa av html kod. Html är ett språk som datorer kan läsa och tyda. Efter datorerna läser av datan så gör den om koden till en hemsida. Inte magiskt som att du skriver in lite konstiga kombinationer utan den läser rakt av vad du har skrivit i ditt program och gör om det så vi kan se. När du har gjort klart din hemsida så kan vem som helst hitta din hemsida om den personen är uppkopplad till internet.

Idag så använder vi internet nästan hela tiden och kommer därför i kontakt med olika html hemsidor dagligen. Det finns otroligt många hemsidor och därför behöver din hemsida sticka ut grafiskt. Där använder man sig av css filer. Designen kan vara avgörande för att en sida ska verka trovärdig om man vill attrahera trafik till din hemsida. Därför bör du

Webbutveckling 1

100 poäng

Webbutveckling 2

100 poäng

Webbutveckling 3

100 poäng