Logga
webbBild

Introduktion

Är du intresserad av att förändra webben och utveckla dina kunskaper? Då är webbutveckling det ämne som du letat efter. Du får utveckla dina kreativa förmågor samt påverka andras syn på webben. Jag heter Charlie och denna hemsidan är ett exempel på vad man kan göra.

Ämnets syfte

Webben skapades år 1991 och har konstant utvecklats sen dess. Det gör att än idag så måste webben utveklas. Syftet med kursen webbutveckling är att utveckla elevens kunskaper i att skapa produkter med hjälp avv webbteknik. Den enskilda eleven får även möjlighet att utveckla sina kunskaper om webbteknikens konstruktion och funktionalitet. Kursen är även till för att lära eleven de olika lagar och riktlinjer som finns gällande internet och webben.

Hur stor är kursen/kurserna?

Webbutveckling har 3 olika kurser och dem är Webbutveckling 1, Webbutveckling 2 och Webbutveckling 3. Alla tre kurser är på 100p, och är uppdelat på 50p per termin. Man läser två lektion i veckan på 80 minuter vardera. Man börjar läsa webbutveckling 1 i andra året av gymnasiet, och webbutveckling 2 i tredje året. För att läsa webbutcekling 3 så måste man gå fyra år på gymnasiet vilket enbart vissa skolor kan ge.

Vilken inriktning?

Kurserna i webbutveckling kan man enbart läsa beroende på vilket program man läser och är inte tillgängligt för alla. Kursen webbutveckling 1 kan man enbart läsa om man går teknikprogrammet, samhällesprogrammet eller naturprogrammet i tvåan. För de som läser Teknik med inriktningen Informations- och medieteknik ingår kursen i deras program. Webbutveckling 2 ingår även i deras program i tvåan. Det går även att välja till webbutveckling 2 i trean för samhällesprogrammet och naturprogrammet.