Marvel filmerna

Filmerna i ordningen de kom ut

iron Man

Efter att ha överlevt en oväntad attack på fiendens område bygger kändis-industimannen Tony Stark en avancerad rustning och svär en ed att beskydda värden som Iron Man

The Incredible Hulk

Iron Man 2

Tony Stark Har förklarat sig vara Iron Man och införst världsfred... tror han. Men en galning vill förgöra honom, och teknologin som ska rädda honom håller på att dödda honom.

Thor

När Thor ska bestiga tronen i det fantastiska Asgård väcker han liv i ett gammalt krig, och förvisas som straff till jorden. Han måste stoppa sin onde bror Loke från att största Oden och ta makten.

Captain America The First Avenger

Efter att ha ansetts olämplig för militärtjänst ställer Steve Rodgers upp i ett topphemlig forskningsprojekt som gör honom till Captain America.

The Avengers

En oväntad fiende hotar världens säkerhet och Nick Fury, chef för S.H.I.E.L.D., börjar rekrytera ett team som kan rädda världen från en katastrof.

Iron Man 3

När Tony Star/Iron Man finner sin värld i spillror hmesöks han av en fråga: Sitter kraften i mannen eller i dräkten?

Thor The Dark World

Thor kämpar för att återställa kosmos, medan Malekith leder en ras som vill störta universum. På sin farligaste, mest personliga resa hittills måste Thor samarbeta med den förrädiske Loke för att rädda sitt folk och universum

Captain America The Winter Soldier

I nutida Washington D.C inleder Steve Rogers, dvs. Captian America, ett samarbete med Black Widow och en ny allierad, Falcon, för att kämpa mot en mäktig men skugglik fiende.

Guardians Of The Galaxy

För att undkomma prisjägare ansluter sig Peter Quill till några missanpassade hjältar: Rocket, en skjutglad tvättbjörn; Groot; en trädhumanoid, den dödliga och gårfulla Gamora; och Drax Förgöraren.

Avengers Age Of Ultron

Goda intentioner går snett när Tony Stark av misstag skapar ett förfärligt A.I.-monster som vill uppnå "världsfred" genom massutrotning. Nu måste Avengers samlas för att besegra honom.

Ant-Man

Mästertjuven Scott Lang, som har en enastående förmåga att minska sin storlek men även öka sin styrka, ska hjälpa sin mentor, dr Hank Pym, att utföra en stöt som kommer att rädda världen.

Captain America Civil War

Avengers beskylls för förstörelsen efter kampen mot Ultron. Captain America och Iron Man blir oense och Avengers väljer sida, vilket leder till den ultimata kampen mellan jordens mäktidaste hjältar.

Doctor Strange

Neurokirurgen dr Strange mister händerna i en bilolycka. I sökandet efter ett botemedel finner han kraftfull magi i frontlinjen i en kamp mot osedda krafter som försöker förgöra vår verklighet.

Guardians Of The Galaxy Vol.2

Till tonerna av "Awesome Mixtape #2" fortsätter äventyret i Marvel Studios "Guardians of the Galaxy Vol.2", när gänget nystar i mysteriet med vilka som är Star-Lords riktiga föräldrar.

Spider Man Homecoming

Thor Ragnarok

Thor kämpar mot tiden för att stoppa det synbarligen förestående Ragnarök, en katastrof som kan göra slut på Asgårds civilisation. Fängslad på universums andra sida och utansin magiska hammare måste Thor besegra oddsen för att se till att Asgård inte faller i händerna på den skoningslösa Hela. Men först måste han besegra en annan Avenger i en gladiatortävling.

Black Panther

När en gammal fiende försätter hans hans hemland Wakanda och hela världen i fara, måste unge kungen T'Challa släppa lös Black Panthers kraft för att rädda dem.

Avengers Infinity War

När den mäktige Thanos tänker förgöra hela universum, riskerar Avengers och deras allierade superhjältar allt i tidernas ultimata kraftmätning.

Ant-Man And The Wasp

Scott Lang tampas med livet som både superhjälte och far. När han kämpar för att balansera sitt hemliv med sitt ansvar som Ant-Man, konfronteras han med ett uppdrag och måste ta på dräkten igen.

Captain Marvel

Carol Danvers blir en av universums mäktigaste hjältar när jorden hamnar mitt i ett galaktiskt krig mellan två uromjordiska raser. Captain Marvel utspelar sig under 1990-talet, ett årtionde som tidigare inte uppmärksammats i Mervels filmuniversum.

Avengers Endgame

Den episka sista delen av den kritikerrosade Infinity Saga där Avengers ställs emot Thanos i ett dramatiskt showdown. Efter att förödande händelser utplånade halva världens befolkning kämpar de återstående hjältarna för att ta sig framåt. Men de måste jobba tillsammans för att återställa ordningen och harmoni o universum och föra tilbaka sina nära och kära.

Spider Man Far From Home