Gym

Varför börjar folk gymma?

Det finns många olika anledningar till varför olika människor börjar gymma. Det kan vara så att man har hållt på med en annan sport under en lång tid och vill testa på nya saker. Det kan också vara så att man vill tävla inom bland annat strongman, crossfit eller liknande i framtiden. Det finns även människor som börjar gymma för att de behöver komma ut ur huset och röra sig. Själv började jag och mina kompisar att gymma för att vi nyligen hade slutat med simning och kände att vi inte hade något att göra. Efter det så fortsatte vi för att det bland annat var roligt att se resultat och för att vi behövde något att göra under dagarna.

anabola

Prestationshöjande substanser

När man börjar gymma så får man oftast veta att det finns olika substanser som gör att man kan både utvecklas snabbare och utvecklas mer. Det finns dock vissa substanser som är bättre eller sämre än andra. Det finns egentligen ingen anledning till att ta prestationshöjande substanser innan du känner att du kör fast eller inte kan förbättras mer. Om man inte känner att man är fast så kan det vara bra att bland annat ta protein muskler för att bygga upp musklerna snabbare och det har inga direkta risker så länge man tar rätt mängd. Andra prestationshöjande substanser man kan ta är bland annat kreatin som hjälper till med prestationsförmågan och muskeluppbyggnaden. Kreatin har inte heller någon direkt hälsorisk så länge man tar rätt mängd. Det finns dock bland annat anabola steorider som kan leda till allvarliga skader för korppen. Anabola kan användas för att öka muskelbyggnaden men den kommer också med biverkningar. Den kan leda till blodproppar, depression, åderförkalkning och mycket mer.

Vad gör man på ett gym?

På gymmen så finns det ofta en stor blandning av olika maskiner och redskap som man kan använda för att bygga upp sin egen träning så mycket som möjligt. Det finns både lösa vikter och vikter som hör till olika maskiner. Det finns även övningar som tränar upp kondition, balans, koordination och annat.

Olika gym